34/52 PROJECTS

Development of the ribbon

Plan

Project: Jing Ying Group Headquarters

Client:
Jing Ying Education and Communication Group, Beijing
Location:
Beijing, China
Program:
Office
Area:
750sqm
Time:
Feb.- Sept. 2012
Status:
Completed
Partners-in-Charge:
Binke Lenhardt, DONG Hao
Team:
Crossboundaries, Beijing
Photographer:
Lucas Zimmermann

A folding flowing ribbon translates to hybrid spaces creating a play of inside and outside, transparency and intimacy. Presenting a continuous spatial system that remains open and spacious, enhancing visual connections and harnesses natural daylight.

Flowing ribbon into hybrid spaces

In an existing office building, this new headquarters combines a work environment with an exhibition space showcasing the companies profile and work. The needs of hierarchy and privacy form the organization the space. High to mid-level management offices are on the perimeter, leaving an open multi-functioning area embraced by the ribbon.

Maximizing space, the design merges circulation and functions as one. Limitations of low ceilings, static column grid and the irregular facade became assets to the design. Sculpting the solution to fit in a vast program and the prerequisite to combine opposing public and private functions.
The reduced material and colour palette results in an ordered and balanced interior space, where employees can focus on their work while visitors can wander around the exhibition space without disturbing one another.